3 korianderknippen (Obs, med rötter)
4 vitlöksklyftor
1 citrongräs
1 liten chili eller lite torkat chilipulver
2 tsk fisksås
2 tsk socker
300 g fläskfärs
en liten näve thaibasilika
Hacka det vita på citrongräset fint. Lägg det med chili, vitlök och rötterna från koriandern i en mortel och gör till en smet. Skrapa över i en bunke och tillsätt fisksås, socker och färs. hacka koriandern och thaibasilikan och tillsätt även det. Gör till en smet och forma till korvar eller järpar. Stek i panna eller på grill.
Till detta serverades papayasallad, böngroddar och dipsåsen nedan.
Dipsås
1 pressad citron
2 msk fisksås
1 msk socker
2 cm finhackad gurka
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 cm ingefära, riv fint och pressa ur såsen
en halv färsk chili eller motsvarande torkat chilipulver
ett knippe koriander, finhackad
Blanda och låt stå en stund innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar