söndag 5 februari 2012

Biff Linderoth

En lyxigare variant på pytt i panna, obs att köttet ska marineras över natten.

300 g ryggbiff eller filé av nöt eller älg
2 dl rödvin
2 enbär
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar från kvarn
Marinera köttet i ett dygn.

300 g potatis
1 rödlök
70 g bacon
2 ägg
Bearnaisesås, köp Lallerstedts eller gör själv.

Tärna potatisen, skiva rödlöken och baconet. Skär köttet i 1-2 cm kuber och salta det.

I en stor panna, stek baconet knaprigt. Ta ur det, men spara så mycket av fettet som möjligt. Stek potatisen i baconfettet, tillsätt rapsolja eller smör om det behövs. När potatisen fått färg, tillsäll löken och stek på ganska låg värme tills potatisen mjuknat, c:a 10 min. Pochera under tiden äggen, de ska vara lösa så c:a 2:30. När potatisen är klar, ta ur den ur pannan, höj värmen och stek köttet hastigt. Blanda i potatisen och löken. Lägg upp pytten på tallrik med ägget ovanpå och garnera med bacon. Lägg en klick bea vid sidan av.

Mums!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar