söndag 11 november 2012

Tryffelpasta med pilgrimsmusslor


Detta blir en fyra på min officiella Kaizen Cooking-skala!

Gör pastadegen:
2 dl durumvetemjöl
1 dl vetemjöl
2 ägg
Gör en deg och plasta in. Låt vila minst 30 min. Gör tagliatelle.

Gör såsen:
Hacka en scharlottenlök och fräs i smör. Häll på 1 dl vitt vin och koka in. Späd med 3 dl grädde och ta i lite kalvfond (konc). Låt puttra i min 10 min till bra konsistens.

Halstra pilgrimsmusslor, 2 per person

Koka pastan och blanda sedan ner i såsen. Lägg upp och hyvla eller riv över färsk vit tryffel (den är DYR och det går åt 4-5 gram per person). Lägg på musslorna. Servera med nyriven parmesan.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar