måndag 29 oktober 2012

Tip of the day - Egen Majjo!

Idag gjorde vi den klassiska och egentligen helt förkastliga maträtten Pirayapinnar med ris. Jag tror att jag har skrivit om den innan här, men i stort snackar vi alltså om att steka fiskpinnar i olja och Sambal Oelek. Riktigt nice när man inte har någon tid eller lust att handla.

Till detta serveras majonäs. Alltid! Och då kan man naturligtvis ta till Findus fett- och tillsatsstinna dito, eller så gör man sin egen för att ta igen lite hemmakockspoäng... Det blir mycket godare och samvetet blir lite renare med.

Så här:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
pressad citron efter smak, typ 10 ml tog jag
1,5 dl olivolja
havssalt
vitpeppar

Vispa ihop ägg, senap och citronsaft. Tillsätt oljan under vispning. Jag har sagt det förr, men tar det igen: det skär sig inte om man inte slarvar. Smaka av med salt och peppar. Kanske lite till citron?

Njut nu av skapelsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar