torsdag 27 februari 2014

Leverpastej

500 g lever av nöt, hinnor och större blodkärl bortputsade
Ca 3 dl Mjölk

Skär levern i bitar, häll över mjölk så det precis täcker. Låt stå i kyl i minst 4 timmar. 

1 gul lök, riven 
100 g talg (fett) av nöt, fint skuret (jag använde puts från njurtapp) 
2 ägg
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk havssalt
Svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen muskot
1 krm malen ingefära
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan 


Stek hälften av löken gyllenbrun. Häll av mjölken och lägg leverbitarna i en matberedare med talg och kör i ca en minut. Mortla kryddorna. Blanda samman alllt till en smidig smet. 

Kör på 175 grader i vattenbad i ca 30 min om du gör småpastejer, och upp till en timme on du gör en stor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar