500 g lever av nöt, hinnor och större blodkärl bortputsade
Ca 3 dl Mjölk
Skär levern i bitar, häll över mjölk så det precis täcker. Låt stå i kyl i minst 4 timmar.
1 gul lök, riven
100 g talg (fett) av nöt, fint skuret (jag använde puts från njurtapp)
2 ägg
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk havssalt
Svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen muskot
1 krm malen ingefära
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
Stek hälften av löken gyllenbrun. Häll av mjölken och lägg leverbitarna i en matberedare med talg och kör i ca en minut. Mortla kryddorna. Blanda samman alllt till en smidig smet.
Kör på 175 grader i vattenbad i ca 30 min om du gör småpastejer, och upp till en timme on du gör en stor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar