Inte heller den här gången lyckades jag plåta mästerverket! Men gott och annorlunda bli det. En välbalanserad sås med lätt syra som döljer sig i en nyans av vanilj. Och sältan från hummern! Poesi!
Till förrätt för fyra till sex pers
Kött från 2 humrar, i munsbitar
En liten gul lök, finhackad
50 g smör
en knivsudd vaniljpulver (eller frön från c:a en kvarts vaniljstång)
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
ett litet knippe basilika, bara blad. Typ 20 st
salt
peppar
Bryn smöret lätt och lägg sedan i löken som får svettas i ett par minuter. Dra i vinet, sjud i ett par minuter. Späd med grädde och krydda med vanilj. Koka samman i några minuter och lägg sedan i hummerköttet. Låt det bli varmt och blanda till sist i finskuren basilika. Servera som det är eller på en liten brödbit eller salladsblad. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar