tisdag 31 december 2013

Hummer med vin och vanilj

Inte heller den här gången lyckades jag plåta mästerverket! Men gott och annorlunda bli det. En välbalanserad sås med lätt syra som döljer sig i en nyans av vanilj. Och sältan från hummern! Poesi!

Till förrätt för fyra till sex pers

Kött från 2 humrar, i munsbitar
En liten gul lök, finhackad
50 g smör
en knivsudd vaniljpulver (eller frön från c:a en kvarts vaniljstång)
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
ett litet knippe basilika, bara blad. Typ 20 st
salt
peppar

Bryn smöret lätt och lägg sedan i löken som får svettas i ett par minuter. Dra i vinet, sjud i ett par minuter. Späd med grädde och krydda med vanilj. Koka samman i några minuter och lägg sedan i hummerköttet. Låt det bli varmt och blanda till sist i finskuren basilika. Servera som det är eller på en liten brödbit eller salladsblad. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar