Pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
Jobba ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Låt stå i kyl i 30 min. Täck noga med aluminiumfolie och grädda i 15 min, 175 grader.
Clementinkräm
Saft av 5 clementiner
1 dl socker
100 g smör
4 äggulor
1 ägg
Koka upp socker, smör och clementinsaft. Låt svalna i några minuter. Rör ner äggulor och ägg och värm unde omrörning tills det stelnar något. Det ska inte koka.
Maräng
4 äggvitor
1 dl socker
Lite salt
Vispa till maräng med elvisp.
Fyll pajskalet med krämen och bred marängsmeten ovanpå. Man kan naturligtvis spritsa om man är lagd åt det estetiska hållet, men det är inte jag!
Grädda i ca 10 min i 210 grader, marängen ska få fin färg. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Serveras kall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar