Fond
1 morot, oskalad och grovt skuren
Det gröna från en purjolök, delad i fem cm långa bitar
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
Olivolja
Vatten (helst kokande från din vattenkokare)
Fräs morot och purjo på mycket hög värme i olivoljan. Det ska få ordentlig färg. Lägg i kryddorna den sista minuten. Slå på ca en och en halv liter vatten och låt sjuda i 20 min utan lock. Fonden behöver inte reduceras mer utan du kan sila ner den direkt i soppan.
Soppa
Fonden ovan
500g gröna ärtor
3 dl grädde
Havssalt
140 g Bacon
Gräddfil/turkyoghurt/créme fraiche
Lägg ärtorna i en kastrull och sila över fonden. Koka upp och låt sjuda i 10 min.
Knaperstekt baconet.
Slå på grädden på soppan och mixa slät med mixerstav. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar