måndag 12 mars 2012

Grisdags - klart!

Så här blev det! Helt sjukt gott!!

Recept:
1 grisbog med svål, ca 1,5 kg
1-2 msk rökt paprikapulver
Salt, peppar, olivolja

Snitta svålen i ett tjusigt rutnätsmönster. Olja in hela köttbiten och massera in kryddorna.
Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in köttet och sänk genast till 155 grader. Stek i 5-6 timmar. Ös då och då.

Ta ur köttet ur formen. Ta av svåldelarna och slit sedan sönder köttet med två gafflar. Lägg tillbaka i formen och varmhåll under folie.

Gör coleslaw. Ett halvt huvud spetskål och två äpplen strimlas fint. Riv en halv rödlök och två morötter. Blanda samman med en msk majjo, lite olivolja, salt o peppar samt en rejäl skvätt rödvinsvinäger.

Hacka bladen från en kruka mynta och en chilifrukt fint. Blanda med en rejäl nypa salt, peppar, olivolja och rödvinsvinäger. Blanda detta med köttet. Servera. Sweeeeet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar