tisdag 20 mars 2012

Blåmusslor med koriander

Jag glömmer av att ta bilder hela tiden. Skandal. Det här blev gott i alla fall!

Till två personer:
1 nät blåmusslor
50 g smör
4 vitlöksklyftor
100 g färsk koriander
3 dl vitt vin
100 g pasta (använde skruvar, men det är inte så noga)
Salt och peppar

Koka pastan.

Skölj musslorna. Hacka vitlöken och koriandern. Fräs vitlöken i smöret i en stor gryta i ett par minuter, tillsätt sedan vinet. Salta (försiktigt) och peppra. Låt koka ett tag, c:a 5 min. Lägg i hälften av koriandern (stjälkar mest) och rör om. Lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka 5 min, lägg sedan i resten av koriandern. Koka ytterligare ett par min. Blanda i pastan. Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar