lördag 18 augusti 2012

Caesar med oxfilé

Nu var det längesen man skrev... Men här kommer en grymming!

Caesardressing
2 stora sardellfiléer, finfinhackade
1 vitlöksklyfta, finfinhackad
1 (liten) pressad citron
1,5 tsk dijonsenap
Salt och peppar
50 g finriven parmesan (reggiano för helvete)
Vispa ihop allt
Dra sedan i 1 dl rapsolja och ca en halv dl olivolja
Låt stå

Knaperstek ett pkt bacon, låt svalna.
Fixa krutonger (enklast att rosta en skiva ljust surdegsbröd och gnidavin med salt och olivolja)

Gnid in två fina oxfilébitar med rökt paprikapulver, salt och peppar. Stek rare.

Blanda ner 2 krukor romansallad i dressingen. Lägg på bacon och krutonger och hyvla över parmesan. Skiva upp oxfilén och lägg över lite tjusigt. Njut med dyrt rödtjut :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar