lördag 17 augusti 2013

Blåbärssylt

Så var det syltat! I år gjorde jag på 10 kg blåbär som jag köpte av en snubbe på Blocket. Otroligt fina grejer. Så här gör man!

Ta en del socker till två delar blåbär (i vikt). Blanda och låt stå ett tag, gärna ett par timmar. Det kan stå i ett dygn utan att bli dåligt. Koka upp och låt koka i 5-7 minuter. Skumma noga. Häll upp i väl rengjorda burkar eller i påsar om du hellre vill frysa sylten. Vill du smaksätta så gör så här:

Vanilj: Snitta och skrapa ur en vaniljstång per 3 kg sylt. Låt koka med.
Citron: Låt skalet av en citron per kg sylt koka med. Riv eller använd potatisskalare.
Sprit: Blanda med 3-5 cl sprit per kg sylt efter kokningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar