söndag 17 mars 2013

Baguettehysteri

Baguettebakning är det nya svart!

Här kommer ett superduperrecept. Baka or forever be sorry! Dessa blir härligt fylliga av rågmjölet med lite sötma och knäckighet från russinen. Yum!

Rågbaguetter med gröna russin
150 g rågmjöl (orga)
350 g vetemjöl (saltå)
5 dl vatten
25 g havssalt
2 dl surdeg
Blanda med visp i en vid bunke.
Låt stå i rumstemperatur i 3-5 timmar
Blötlägg ca 2 dl gröna russin.

Mät upp 350 g vetemjöl. Häll upp på bakbord och gör en grop i mitten, häll i smeten och russinen. Knåda för hand i ca 5 min. Låt vila 30 min. Forma till 4 baguetter. Låt jäsa i 3-4 timmar.

Snitta och baka sedan i 260 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar