torsdag 29 december 2011

Förlovningsmiddag 2011

Ettårsdagen firades med följande lilla meny:

Hummer och majo på rågbröd

Grön ärtsoppa
2 schalottenlökar
4 dl Kycklingbuljong
1dl grädde
250 g ärtor
Fräs lök, Koka 15 min, mixa, toppa med novello inför servering

Tryffelpasta med hummer
2 schallottenlökar
2 dl vitt vin
1,5 dl grädde
0,5 lagerblad
1 tsk tryffelolja
Kokas ihop
En sats hemgjord pasta (3 dl mjöl, 2 ägg.
Blanda med såsen och ca 40 g riven parmesan.
Toppa med Två rensade humrar (prova att steka hastigt eller flambera!)

Ckokladmousse med hallonsås
Se jamies 30 mm

Till förrätt och huvudrätt dracks pol Roger 1999, till desserten chateau fayau (Cadillac)

Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar