Jag gör cassoulet enligt Anthony Bordains recept ungefär, men har ändrat lite småsaker.
köplista:
1 kg vita bönor
1 kg bogfläsk eller karré
4 gula lökar
100 g fläsksvål
4 konfiterade anklår
4-6 fläskkorvar
Dag 1:
Blötlägg 1 kg (stora) vita bönor. Obs testa med små!
Dag två:
Koka bönorna i ca en timme tillsammans med
bogfläsk eller karré
1 gul lök delad i fyra delar
En bit fläsksvål, ca 100g
boquet garni (timjan, persilja, lagerblad)
Kasta bort lök och boquet garni
Dela köttet i 3 cm bitar
hacka resterande (3) lökar och en vitlöksklyfta och fräs tillsammans med den kokade fläsksvålen i ankfett. mixa sedan till puré.
I en stor ungsfast form: lägg i bönor, kött, anklår, korvar och puré i en härlig blandning. Fyll med kokspad så det precis täcker. 200 grader i en timme, sen 130 grader i en timme till.
Låt stå i kyl över natten.
Värm i 200 grader i en timme, fyll med mer kokspad om det behövs.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar