söndag 6 november 2011

Cassoulet

Jag gör cassoulet enligt Anthony Bordains recept ungefär, men har ändrat lite småsaker.


köplista:
1 kg vita bönor
1 kg bogfläsk eller karré
4 gula lökar
100 g fläsksvål
4 konfiterade anklår
4-6 fläskkorvar


Dag 1:
Blötlägg 1 kg (stora) vita bönor. Obs testa med små!


Dag två:
Koka bönorna i ca en timme tillsammans med
bogfläsk eller karré
1 gul lök delad i fyra delar
En bit fläsksvål, ca 100g
boquet garni (timjan, persilja, lagerblad)


Kasta bort lök och boquet garni


Dela köttet i 3 cm bitar


hacka resterande (3) lökar och en vitlöksklyfta och fräs tillsammans med den kokade fläsksvålen i ankfett. mixa sedan till puré.


I en stor ungsfast form: lägg i bönor, kött, anklår, korvar och puré i en härlig blandning. Fyll med kokspad så det precis täcker. 200 grader i en timme, sen 130 grader i en timme till.


Låt stå i kyl över natten.


Värm i 200 grader i en timme, fyll med mer kokspad om det behövs.


Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar