Till 4 dl:
2 äggulor
1 tsk vinäger (ljus rödvinsvinäger, vitvinsvinäger eller vilken vit vinäger som helst får bra)
ca 3 dl olja (se ovan)
fint havssalt
Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja och vispa hela tiden, var försiktig i början så det inte skär sig. Tillsätt olja tills du får rätt konsistens, den blir fastare ju mer du tar i. Dela i två och tillsätt smaksättare enligt nedan:
Kryddning 1:
2 tsk dragonblad i vinäger, finhackade
1 tsk sambal oelek
Kryddning 2:
Tryffelolja (från några droppar till en matsked - det beror helt på oljan och din smak)
Svartpeppar ur kvarn
In i kylen, det står väl sig en vecka eller så. Kanske två, men det är inte som köpegrejerna som står sig i fem år...
Njut till vad som helst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar